Βιογραφικό

Ονομάζομαι Νικόλαος Παρίσης. Γεννήθηκα το 1979 και μεγάλωσα στο Σιδηρόκαστρο, περίπου 25χμ βόρεια της πόλης των Σερρών. Εκεί τελείωσα το Λύκειο.

Από τα 12 μου χρόνια ασχολούμαι με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον προγραμματισμό σε έναν IBM PS/1 Pro 386sx/20MHz με 2ΜΒ RAM και 40ΜΒ ΗDD και μάλιστα κατάφερα και προκρίθηκα στην τελική 20άδα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής το 1996, όταν ήμουν στην Γ’ Λυκείου!

Το 1997 έδωσα Πανελλήνιες Εξετάσεις και μπήκα στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ολοκλήρωσα ακολουθώντας την κατεύθυνση της Αναλυτικής Χημείας, με ειδίκευση στη Χημειομετρία (Στατιστική). Εκεί πραγματοποίησα και τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στις Αναλυτικές Τεχνικές (ειδίκευση σε HPLC).

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, από το 2004 και για 5 χρόνια εργαζόμουν στο τμήμα μηχανοργάνωσης της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο έργο ψηφιοποίησης έντυπου υλικού και παροχής νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ήμουν υπεύθυνος της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης «e-Class», καθώς και του βήματος συζητήσεων της Βιβλιοθήκης. Επίσης ανέπτυξα την εφαρμογή για το «Κιόσκι Πληροφοριών» και αυτοματοποίησα τη διαδικασίας εγγραφής των φοιτητών στη Βιβλιοθήκη. Το έργο τελείωσε το 2008 και ακολούθησαν οι στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

Από το 2009 εργαζόμουν ως Χημικός Παραγωγής – Υπεύθυνος Βάρδιας στην φαρμακευτική εταιρία HELP S.A. Pharmaceuticals στα Ιωάννινα. Στις αρμοδιότητές μου ήταν η ζύγιση των α΄ υλων και παρασκευή των φαρμακευτικών σκευασμάτων, η ανάθεση καθηκόντων, οργάνωση, διαχείριση και επίβλεψη του προσωπικού βάρδιας των τμημάτων Παραγωγής και Συσκευασίας, καθώς και ο έλεγχος των παραπάνω διαδικασιών ώστε να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανόνες της διεθνούς φαρμακοποιείας και των GMPs.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση που έπληξε βαριά τον κλάδο των φαρμάκων, είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας μου με την εταιρία.

Από το 2014 ως και τον Οκτώβριο 2018 εργαζόμουν ως αναλυτικός χημικός στο εργαστήριο Ιωαννίνων των Χημικών και Μικροβιολογικών Εργαστηρίων Αναλύσεων και Ποιοτικού Ελέγχου «ΑΝΑΛΥΣΙΣ Α.Ε.», όπου πραγματοποιούσα χρωματογραφικές και φωτομετρικές αναλύσεις σε τρόφιμα και νερά. Μερικές από τις αναλύσεις που είχα αναλάβει είναι: υπολείμματα φυτοφαρμάκων, πρόσθετα τροφίμων (βενζοϊκό/σορβικό/κιτρικό οξύ, χρωστικές), παράμετροι ποιότητας λαδιού και μελιού, τοξίνες (ωχρατοξίνη, βομιτοξίνη, ισταμίνη, κ.ά.), προφίλ σακχάρων, πλαστικοποιητές, βιταμίνες, αμινοξέα, πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, κ.ά. Παράλληλα ανέπτυξα και επικύρωσα νέες μεθόδους ανάλυσης προς διαπίστευσή τους από το Ε.ΣΥ.Δ. Στις αρμοδιοτητές μου, εκτός από την αυστηρή τήρηση του εργαστηριακού συστήματος ποιότητας κατά ISO 17025, ήταν και η σχετική αναζήτηση & παρακολούθηση της Νομοθεσίας (EUR-Lex, ΚΤΠ) που αφορά τα νερά, τρόφιμα, ποτά, εδάφη, κτλ. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ειχα αναλάβει και τη θέση του Τεχνικού Υπευθύνου του εργαστηριου Ιωαννίνων.

Σήμερα αναζητώ νέες ευκαιρίες εργασίας. Η εμπειρία μου με καθιστά κατάλληλο για θέσεις χημικού (ή γενικότερα επιστημονικού προσωπικού) που αφορούν τόσο το τμήμα παραγωγής, όσο και το τμήμα ποιοτικού ελέγχου ή διασφάλισης ποιότητας σε οποιασδήποτε εταιρεία που ασχολείται με παραγωγή/επεξεργασία τροφίμων, ποτών ή νερού.

Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι η δημιουργία ιστοσελίδων. Ξεκίνησα αναλαμβάνοντας το online περιοδικό C.E.R.P. και ιστοσελίδες για ενοικιαζόμενα δωμάτια φίλων. Συνέχισα φτιάχνοντας ιστοσελίδες-«φόρους τιμής» στο Οχυρό Ρούπελ , το ιστορικό Μελένικο και την ιδιαίτερη πατρίδα μου το Σιδηρόκαστρο, σελίδες για την προεκλογική εκστρατεία ενός τέως Δημάρχου του Σιδηροκάστρου και την Δικτυακή Πύλη των Φοιτητών του Χημικού Ιωαννίνων (οι τρεις τελευταίες σταμάτησαν), τη σελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων (προηγούμενη μορφή της) και άλλες τις οποίες μπορείτε να δείτε επιλέγοντας την κατηγορία «Ιστοσελίδες». Συν τοις άλλοις, είχα κατασκευάσει την ιστοσελίδα των εργαστηρίων «ΑΝΑΛΥΣΙΣ Α.Ε.», όπου εργαζόμουν και είχα αναλάβει την προώθησή της στις μηχανές αναζήτησης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είμαι παντρεμένος και έχω δύο κόρες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για μένα μπορείτε να βρείτε στο Βιογραφικό μου Σημείωμα.