Βιογραφικό

Ονομάζομαι Νικόλαος Παρίσης. Γεννήθηκα το 1979 και μεγάλωσα στο Σιδηρόκαστρο, περίπου 25χμ βόρεια της πόλης των Σερρών.

Από τα 12 μου χρόνια ασχολούμαι με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Έκανα τα πρώτα μου βήματα στον προγραμματισμό σε έναν IBM PS/1 Pro 386sx/20MHz με 2ΜΒ RAM και 40ΜΒ ΗDD (!!!) και μάλιστα, αν και αυτοδίδακτος, κατάφερα και προκρίθηκα στην τελική 20άδα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Πληροφορικής το 1996, όταν ήμουν στην Γ’ Λυκείου!

Το 1997 έδωσα Πανελλήνιες Εξετάσεις και μπήκα στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο ολοκλήρωσα ακολουθώντας την κατεύθυνση της Αναλυτικής Χημείας, με ειδίκευση στη Χημειομετρία (Στατιστική). Εκεί πραγματοποίησα και τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στις Αναλυτικές Τεχνικές (ειδίκευση σε HPLC).

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, από το 2004 και για 5 χρόνια εργαζόμουν στο τμήμα μηχανοργάνωσης της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο έργο ψηφιοποίησης έντυπου υλικού και παροχής νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ήμουν υπεύθυνος της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης «e-Class», καθώς και του βήματος συζητήσεων της Βιβλιοθήκης. Επίσης ανέπτυξα την εφαρμογή για το «Κιόσκι Πληροφοριών» και αυτοματοποίησα τη διαδικασίας εγγραφής των φοιτητών στη Βιβλιοθήκη. Το έργο τελείωσε το 2008 και ακολούθησαν οι στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

Από το 2009 εργαζόμουν ως Χημικός Παραγωγής – Υπεύθυνος Βάρδιας στην φαρμακευτική εταιρία HELP Pharmaceuticals ΑΒΕΕ στα Ιωάννινα. Στις αρμοδιότητές μου ήταν η εποπτία ζύγισης των α΄ υλων και η παρασκευή των φαρμακευτικών σκευασμάτων, η ανάθεση καθηκόντων, οργάνωση, διαχείριση και επίβλεψη του προσωπικού βάρδιας των τμημάτων Παραγωγής και Συσκευασίας, καθώς και ο έλεγχος των παραπάνω διαδικασιών ώστε να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους κανόνες της διεθνούς φαρμακοποιείας και των GMPs.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση που έπληξε βαριά τον κλάδο των φαρμάκων, είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας μου με την εταιρεία.

Από το 2014 ως και τον Δεκέμβριο του 2018 εργαζόμουν ως αναλυτικός χημικός στο εργαστήριο Ιωαννίνων των Χημικών και Μικροβιολογικών Εργαστηρίων Αναλύσεων και Ποιοτικού Ελέγχου «ΑΝΑΛΥΣΙΣ Α.Ε.», όπου πραγματοποιούσα χρωματογραφικές και φωτομετρικές αναλύσεις σε τρόφιμα και νερά. Μερικές από τις αναλύσεις που είχα αναλάβει είναι: υπολείμματα φυτοφαρμάκων, πρόσθετα τροφίμων (βενζοϊκό/σορβικό/κιτρικό οξύ, χρωστικές), παράμετροι ποιότητας λαδιού και μελιού, τοξίνες (ωχρατοξίνη, βομιτοξίνη, ισταμίνη, κ.ά.), προφίλ σακχάρων, πλαστικοποιητές, βιταμίνες, αμινοξέα, πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, κ.ά. Παράλληλα ανέπτυξα και επικύρωσα νέες μεθόδους ανάλυσης προς διαπίστευσή τους από το Ε.ΣΥ.Δ. Στις αρμοδιοτητές μου, εκτός από την αυστηρή τήρηση του εργαστηριακού συστήματος ποιότητας κατά ISO/IEC 17025, ήταν και η αναζήτηση & παρακολούθηση της Νομοθεσίας (EUR-Lex, ΚΤΠ) που αφορά τα νερά, υπολείμματα φυτοφαρμάκων, τρόφιμα, ποτά, εδάφη, κτλ. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ειχα αναλάβει και τη θέση του Τεχνικού Υπευθύνου του εργαστηριου Ιωαννίνων.

Σήμερα εργάζομαι ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στην εταιρεία παραγωγής προϊόντων ξηρών καρπών και καφέ Σδούκος Α.Ε. στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων. Στις αρμοδιότητές μου είναι ο ποιοτικός έλεγχος τόσο των α’ υλών, όσο και των τελικών προϊόντων, και η τήρηση του συστήματος ποιότητας της εταιρείας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 22000 και IFS.

Μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι η δημιουργία ιστοσελίδων. Ξεκίνησα το 2003 αναλαμβάνοντας το online περιοδικό C.E.R.P. και ιστοσελίδες για ενοικιαζόμενα δωμάτια φίλων. Συνέχισα φτιάχνοντας ιστοσελίδες-«φόρους τιμής» για το ιστορικό Μελένικο, το Οχυρό Ρούπελ (προηγούμενη μορφή της ως και το 2018) και την πατρίδα μου, το Σιδηρόκαστρο, σελίδες για την προεκλογική εκστρατεία τέως Δημάρχου του Σιδηροκάστρου και Δικτυακή Πύλη για τους Φοιτητές του Χημικού Ιωαννίνων, τη σελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων (προηγούμενη μορφή της) και άλλες τις οποίες μπορείτε να δείτε επιλέγοντας την κατηγορία «Ιστοσελίδες«. Συν τοις άλλοις, έχω κατασκευάσει την ιστοσελίδα των εργαστηρίων «ΑΝΑΛΥΣΙΣ Α.Ε.», όπου εργαζόμουν και ανέλαβα την προώθησή της στις μηχανές αναζήτησης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τελευταίες προσθήκες στο portfolio μου είναι οι σελίδες του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων (ΠΣΧΒΕ) και του Αθλητικού Ομίλου Βελισσαρίου (Α.Ο.Β.), όπου και είμαι μέλος στα Δ.Σ. τους.

Είμαι παντρεμένος από το 2010 και έχω δύο κόρες.

 

Περισσότερες πληροφορίες για μένα μπορείτε να βρείτε στο Βιογραφικό μου Σημείωμα.